torstai 19. joulukuuta 2013

Jouluks uuet matot

Aiksemmin ei miulla oo ollukkaa eriksee joulu ja "arki" mattoja. Nyt on kaksi punasen sävystä mattoa valmistunu ihan joulua ajatellen. Matot on valmistettu virkkamalla ja materiaaleina on ollu se mitä kaappien kätköistä on löytyny.



Vessa saa uuen villamaton. Halkasija on 62 cm ja materiaalina paksu 100 % vironvilla, jonka vyötteessä valmistajana lukee OÚ Evilla. Ostin langan alunperin torkkupeittoa varten mutta se halusikin tulla matoksi. Mallina on kauhavan kangasaitan Juhannusruusu. Koukkuna oli metallinen 9. Lopuks heitin koko komeuden pesukoneesee pyörimää 60 asteesee. Lanka oli mukavasti liukuvärjättyä ja lankaa kului 456 grammaa. Hiukan haastetta loi vyyhdin vaihtumiskohta, mutta onneks oli sellanen vyyhti joka jatku samalla värillä. Vaihto kohta osu mukavasti tohon tummaa kohtaa. Kyllä on ihanan pehmonen ja lämpäsen tuntunen. Ja mukavaa vaihteluu trikoomattojen rinnalla.   



Toinen matto on sitte trikookuteesta tehty. Malli on otettu pitsilinasta hiukan piti kyllä muokata ja pienentää mallia kun kudetta oli rajallinenn määrä. Mutta siltikin näyttää ihan hyvältä vaikka joutukii hiukkasen pienentämää noita sydämmiä tuossa sakaroiden välissä. Kokoa tälle tuli 86 cm ja olisi kyllä voinu olla hiukan vielä suurempi. Tämä sijotetaa keittiöö tai no keittokulmauksee, mut miulle se on keittiö. 

Suunnitelmissa olis tehä kesäks keittiöö virkattu matto ja niin isona kun antaa tila myöten, joten kudettaki pitää olla reilusti kun halkasija tulee olemaa reilun metrin. Tosin malli on vielä hiukan hakusessa, mutta jos vaikka juhannukseks sais sitte sen uuen maton jo lattialle.   

3 kommenttia:

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!