tiistai 10. joulukuuta 2013

Automiehen lapaset

Velipoika teki tilauksen tai no tää oli kyl ennemmin käsky kun kuulemma palelee sormia. Pojjaal ei oo tainu olla lapasii ala-asteen jälkee ollenkaa ja sillonki sil oli sellaset vaaleenpunaset possulapaset mis oli kärsä, korvat ja saparokin. Nyt oli sitte vähä isomman pojan lapastoive piti saaha auton merkki niihin tehtyä. Heti ilmotin että lapaset ei tuu olemaa mustat. Koska niiden neulominen olis ollu ihan kauheeta kun ei niitä silmukoita meinaa millää nähä. Värillä ei tosin ollu mitää välii kuhan auton logo olis oikeen värinen.


Ruskea lanka: Kauhavan kangas-aitan, Lykke
Keltanen lanka: Novitan 7-veikka
Puikot: 3 numeroiset Novitat
Malli: oma peruslapanen chevroletin logolla varustettuna 

Ensin piti saaha pojjaan käden kuva paperille, kun en ikinä oo tehny miehen kätee sopivii lapasii. Kuvan perusteel oli sitte helppo tehä oma peruslapanen. Lopult jäljensin logon silmukoiden päälle. Ikinä en aikasemmin oo tuota silmukoiden jäljetämistä tehny mutta hiukan aikaa kun googlessa pyöri alkoi hahmottuu miten se tapahtuu. Seuraava vaihe oli sitte logon tekeminen ruutupiirroksena. 

Pikkusysterille piti tehä kans lapaset ja jotenki ne nyt värin perusteel sopi tähän alle oikeen hyvin. Viime talven tein neidille yhet koukutut lapaset ja tänä talven piti tehä uuet kun edelliset oli hiukan pienet. Väritoiveina oli keltanen ja ruskee. Omista varastoist löyty keltanen mutta ruskeata ei ollu miulla eikä äiteellä. Sitte kävi vielä niin ettei mistää meinannu ees löytyy sopivaa ruskeeta. Lopulta miun luottokaupasta sitte löyty lanka joka oli oikeen värinen. 


Keltanen lanka: Novitan 7-veikka
Ruskea lanka: Fritidsgarnia
Koukutut omat peruslapaset, jotka muokattu kauhavan kangasaitan ohjeesta

Nää on kans tehty käden kuvan perusteella. Meillä on pienestä asti ollu tapana piirtää jalan ja käden kuvat paperille kun on ollu sukkia tai lapasia vailla. Ei oo sitte tarvinu olla kokoajan kokeilemassa onko jo sopivan kokonen. On siinä sitte jääny äiteelle mukava jalankuva kokoelma kun on neljän lapsen jalan kuvat paperelle piirretty.

Nyt saa vaan olla äitee tarkkana ettei heitä näitä 40 asteen pesuu niikun 7-veikka tuotokset voi laittaa. Saataa olla pieni yllätys mytty nää lapapaset kun huopuvatten koneessa.

Koukutuist lapasist tuli kyl mukavan paksut ja lämpäsen tuntuset kun on toisena lanlana 100% villa. Ihan tekis mieli itellekki tehä uuet koukutulapaset mutta on jo yhet kirjoneule lapaset tulossa, jos ne vaik tekis ensin valmiiks ja sitte kattelis sen jälkee mitä tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!