maanantai 23. joulukuuta 2013

Viimiset tossut uunista ulos

Vielä ehin tekemää muutamat huopatossut pukin konttii ennenku oli liian myöhästä. Jo muutama viikko sitte kävin huovuttamassa isompien tossujen aihiot ja viime viikolla sitte hain ne kotii. Samalla sitte huovuttelin hiukan pienempien tossujen aihiot kun sellasia vielä pyydetti. Kovast toivoin että saisin nekin vielä kuivatettua ja valmiiks ennenkun aatto koittais. Normaalist jätän kaikes rauhas tossut kuivumaa, joko kesäl aurinkoo tai sitte huoneenlämpöö yleens kylppärin lattialle. Nää tohvelit kuivu nyt äiteen vessan patterilla, kun sillä on nii hirmusen lämmin ja kuuma. Vanha patteri kun on, ni sitä ei saa säädettyy ja sehän oli tällä kertaa miun onni.


Pohjan ruskea karstavilla on luontovillaa eli sitä ei ole värjätty millään lailla. Nää on miun isoimmat tossut mitä oon tehny ja sen takia valitsin helpost huopuvan villan. Päällä on koristeena merinovilla. Valmiisii tossuihin on ommeltu valmiit teollisuushuovasta tehdyt tähet ja katajanapit. Pohjassa on maitokumiliima. 


Pikakuivatuksessa olleet pienemmät tossut on tehty värjätystä karstavillasta ja koristeena on myös merinovilla. Valkoset sydämmet on teollisuushuopaa ja nekin on ostettu valmiina. Tossun reunaa on ommeltu pykäpisto? reuna Novitan seiska veikka langalla siinä kun oli sopivan sävynen lanka ja löyty helposti äiteen jemmoista. Pohjassa on maitokumiliima.  


Siinä ne sitte valmiit tohvelit on ritirati rinnakkain. Isommat on kokoa 46-47 ja pienemmän 37. Nuo isommat on kyllä ihan hirmusen isot. Niihin olis varmaa mahtunu vauva sisälle nukkumaa. 


1 kommentti:

  1. Kivoja tossuja! Noissa on ollut kova työ, mutta ovat varmasti vaivan arvoiset. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!