maanantai 18. elokuuta 2014

Tilkku päivässä tai ainaki ajatuksissa

Facebookin syövereissä törmäsin ryhmään tilkku päivässä, peitto vuodessa. Ja siitä se ajatus sitten lähti. Jonki aikaa oon jo miettiny, että mitä tekisin jo kouluaikana kasvivärjätyistä langoista. Niitä kun on aika paljon mut värjätyt erät on pieniä. Yhtä väriä saatto olla vaikka 11g ja toista sitte taas 43 g. Joitaki oli sitte enemmän mut ne oli sitte taas eripaksusii. Nyt sitte kattelin kaikki saman paksuset 100 % villalangat yhtee koppaa ja muut sitte jäi vielä oottelemaa seuraavaa ideaa.

Elokuun alussa alotin tilkkupeitto urakan ja jokunen tilkku on jo valmis. Ihan joka päivä ei oo tilkkua syntyny tosin sitte taas joku ilta niitä putkahtelee useampiakin.


Nyt valmiina on kymmenkunta tilkkua. Kuva hiukan huijaa värejä vihertävä on hiukan tummempi ja värjätty saniaisella. Punertava on hiukan rusehtavampi ja värjätty kaarnalla. Keltanen on sipulia ja tumma vihreä samettijalkaa (sieni). Vielä en tiiä millä teen reunat ja miten nuo tulen yhistämää mut tuollasii sitä nyt on tullu välitöinä tehtyä. Kun on muutama isompi ja hitaampi työ kesken ni välillä on mukava tehä jotaki pientä välii mikä valmistuu nopiasti. En ees tiiä viel kuinka ison peiton noista teen mutta lisää lankaa on värjäilty myös tänä kesänä, joten materiaalit ei ihan heti lopu. 

2 kommenttia:

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!