lauantai 9. elokuuta 2014

Aurinkovärjäys purkkien pesupäivä

Aikasempien aurinkovärjäys kokeilijen innottamana päätin viikko sitte laitella hiukkasen lisää kokeiluja. Parvekkeen kasvivalikoimast löytyy monenmoista ja eriväristä yksilöä.  


Vasemmalla on Ibomea eli koristepataatti ja oikeella on keijunmekko. Keijunmekko päätyy kesän päätteeksi väri pataa ja pitihän se kokeilla mitä tummastaibomeasta tulee vai tuleeko mitää. 


Otin muutaman ibomena lehen ja pilkoin purkin pohjalle, väliin langat ja päälle vielä lehtiä. Keijunmekosta käytin vaan noita kukkien keskustojen viininpunasia osia kun ne putoilee kukittuaa alas. Sieltä sitte niitä parvekkeen lattialta keräilin ja laitoin purkkii ottelemaa. Kumpaaki purkkii laitoin vielä kiehuvaa vettä päälle ja sitte kansi kiinni ja ootteelemaa. Kuva on otettu kahen päivän oloilun jälkee ja langat näyttää herkullisen värisiltä. Keijunmekkopurkista pilkistää mukavan lilansininen lanka. 


Tänään sitte huuhtelin langat ja laitoin varjoo kuivumaa. Vasemmal on ibomea purkin sisältö. Vaaleanvioletti lanka on Novitan Nalle lanka ja vaaleampi on 100 % villalanka. Nallessa väri on ihanan värinen villalankaan se ei ainakaa tällä menetelmällä tarttunu. Tosin aijon vielä kokeilla ibomealla värjäämistä keittämällä kunhan tulee enemmän syksy. Nättiä vihreetä tuli Keijunmekon kukan keskilosoista. vasemmanpuoleinen on 100% villa ja oikeenpuoleinen on Novitan Nalle ja kaikissa oli alunapuretus. Toisaalta hiukka harmittaa kun keijunmekko lanka ei jääny sellaseks kun se tuolla purkkikuvassa on mutta mikäpä sen mukavempi kun vihree lanka miulle joka siittä väristä pitää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!