perjantai 3. tammikuuta 2014

Viime vuoden viimiset sukat

Vihdoin sain pääteltyy ja kuvattuu viime vuoden viimiset sukat. Täytyy opetella pättelemää valmiit heti ja napsimaa nuo kuvat myös. Jotenki tuntuu nuo kaks juttua olevan hirmusen vaikiat toteutettavat miulle.

Ensimmäisenä on vuorossa ensimmäiset sukat, jotka oon neulonu varpaista vartee tekniikalla. Toisin kun kirjan ohjeessa tein puikot normaalisti viidellä puikolla, koska miulla ei oo sellasta puikkoa millä magiclooppi onnistuis.


Malli ja ohje on kirjasta Varpaista varteen
Mallin nimeä en nyt pysty kertomaa, kirja on kaverilla lainassa. 
Lanka: Novitan 7 veikka ja puikot Novitan 3 nro. 
Koko: 40 


Näiden tekeminen oli hirmusen sujuvaa ja mallikerran oppi hyvin ulkoa. Hiukan päänvaivaa tuotti sopivan koon löytäminen ja tuon kantapään laittaminen oikeaa kohtaa. Vaikka kirjas oli olevin  tosi helppolukunen ja simppeli kaava sille miten kantapään lisäys kerroksien kohta lasketaa. Onnistuin siltiki laskemaa ja mittamaa kantapään ihan ihmeellisii kohtii. Kolmannel kerran osu laskennat ja mittaukset nappii. Valmis sukka on just kun tehty miun jalkaa. Varren päättely jäi hiukan löysäks mut ainaki tähä asti sukat on matkassa pysyny. 

Joulukuussa osallistuin jämälankavillasukkajoulukalenterii ja tälläset tuotokset sain aikaseks. Sukka mallina on pikkusysteri, jonka jalka on hiukan omaani pienempi. Mutta ei anneta sen häiritä. 


Nää sukat tehtii kans varpaista vartee suunnalla. 
Lankana on Novitan 7 veikka jämänöttöset ja puikot Novitan nro 3 sukkapuikot. 


Joka päivälle tehtii oma raitansa ja tietenki olen sen lunttilapun siivonnu jonnekki missä jokaisen raidan selitys oli. Mukana on kaupasta ostettuja sekä ite värjättyjä lankoja. Näihin tehtii kantapäät viimisenä, mikä helpotti tekemistä. Tosin tuo kantapää malli mikä tuohon tehtii ei oikein istu minun jalkaa Tosin se ei haittaa kun näistä tuli uudet unisukat vanhojen ja kulahtaneitten tilalle. Oli oikein mukava tehä tällänen joulukalenteri, tosin viimisten raitojen tekeminen tuntu jotenki kauheen työläältä. Mutta valmiit tuli ja aivan käyttökelposetkin vielä. Sukkia tehessä mietin, että oonkohan kauheen tylsä ihminen kun moneen raitaan värinä olisi pitäny olla musta. Mutta kun kotona ei olu yhtää mustaa seiskaveikkaa piti aina hiukan vaihtaa väriä. Olisihan se ollu hiukan tylsäkii jos olis monta raitaa peräkkäin ollu mustia. 

Nyt täyttyyki alkaa miettimää mitä seuraavaks puikoille ottais pyörimää. 

1 kommentti:

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!