keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Vihreät tossukat

Vanha sanonta menee niin ettei suutarin lapsilla oo kenkiä. No ehkä se koskee myös huovuttajia. Huopatossuja on tehty monet, mutta edelleekkää niitä ei oo miulla itellä. Ehkä sitte ens kesän aikana ehtisin itellekki omat käsit huovutella.

Joulukuussa sain SNY paketista neljä kerää Novitan Huopasta, kaks vihreetä ja kaks valkosta. Ensin meinasin tehä niistä maton joulukuusen alle. En oikee löytäny mieleist mallii, joten langat jäi oottelemaa uutta inspiraatioo. Joulun pyhinä ehti hyvin selailla netin ihmeellistä maailmaa ja silmii osu useemman kerran pesukone huovutetut tossut. Ajatuksissa ne alko näyttämää jo vallan hienoilta. Tosin en sitte kuitenkaa löytäny sopivaa mallia. Ei auttanu muu kun tehä ohje ite. Yhistelin kolmea eri ohjetta ja sain lopulta oman näköset tossukat.


Malli: Oma muunnos/yhistelmä monesta ohjeesta. 
Lanka: Novitan huopanen ja Novitan Bambu
Puikot: 8
Lankamenekki: 179 g + 8 gPesukoneesta oton jälkee venytin tossukat 41 kokoisien styroks lestien päälle, joita käytän huovutuksessa. Koristeeks virkkasin Bambu langast kukkaset. Pohjaan oli ajatuksena laittaa kuvioit sukkastoppi lateksi tökötillä. Mutta tökötti oliki jämähtäny purkkii kiinnii, oli ilmeisest ollu korkki vähä löysällä. Seuraavan kerran kun meen kaupoille pitää ostaa uusi purkki. Jonkilaista liukuestettä noihin pitää nimittäin laittaa on sen verran liukkaat tuossa paljaalla lattialla.

Näillä tossukoilla osallistun fb:n käsityöblogiyhteisön tämän viikon haasteesee, jonka aiheena oli tehä jotakin vihreetä. Tää väri osu ja uppos minuu tosi hyvin, ohan vihree miun lempiväri. Ja tossukatki valmistu ennätysnopeesti. 
 

3 kommenttia:

  1. Aivan ihanat vihreät tossukat ja niin soman malliset:)

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että värivalinta osui kohdalleen. Kivat tossut sait itsellesi suunniteltua.

    VastaaPoista
  3. Kiva tutustua blogiisi ja totta tosiaan kuinka hyvin tuo sanonta pitääkin paikkaansa :) Jospa sitä alkaisi jotain huovutteleenkin, into tässä iskee päälle.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!