torstai 4. syyskuuta 2014

Uusi reppu eikun kassi

Aina pitää ostaa uusi reppu kun alottee koulun ja kaikkee muutaki peintä kivaa. Kuten kyniä, viivottimii, pyyhkäreit ja penaali. Nyt miulle kävi hiukksen samal taval.

Uuden työn kunniks piti tehä uusi kassi, joka sopii työ tehtävii. Penaalia en tehny vaan etin sen jostaki varastojen peränurkasta. Sitte tietty pitää vielä käyä ostamas uusi kangasmitta.


Kankaan on joku joskus käsin kutonu. Aikasemmassa elämässä tää oli raanu miun vara mamman seinällä. Mie muistan sen kun se oli joskus seinällä, sittemmin viime aikoina jo varastossa ollu. Hiukkasen joissaki kohissa oli reikiä ja auringon haalistamaa kohtaa. Olis mukava tietää koska tuo on tehty ja kuka sen on tehny. Mutta nyt ei ainakaa vara mamman sisarukset äkkiseltää muistanu tekijää.

Miulle tuo tuli sen takia kun oon kiinnostunu kudonnasta ja sain tuon että voin ottaa siitä palan malliks ni voi sitte joskus tehä samanlaisen jos joskus sellanen mieli iskis. No ehän mie tuollasta aarretta voinu pois heittää joten se sai uuden elämän.

Miun uusi työkassi

Mallailin ensin hiukkasen minkäkokosen kassin tarvin et sinne mahtuu mappi ja eväät sun muut mitä nyt satuu tarvimaa mukaa. Ei ollu siis ajatuksissakaa tehä mitää pientä pussukkaa. Leikkasin palan ja siksakkailin reunat moneen kertaa ettei ne vaan lähe purkaantumaa. Ompelin kassin ulkokankaan ja kiinnitin kahvat. Kahvat on 3,5 cm leveetä mattokanttia. Sitte oliki viel vuoren laitto siihe valitkin viinipunasen ilmeisesti sisustuskankaa, jonka opiskelu aikana sain kämppikseltä kun sillä ei ollu tarvetta olis muuten roskiimmenny. Ompelin vuoree myös pari taskua ja sitte kiinnitin vuoren ja ulkokankaan yläreunoistaa yhtee. Vaikka en oo mikää hippu ompelija sain aikaseks ihan mallikelposen kassin. Nyt sitte maanantaina otetaa tuo käyttöö kun alkaa työt kudonnanohjaajana Kansalaisopistolla. 

Viel olis eessä papereitten mapitus ja penaalin pakkaus johon aattelin alkajaisiks laittaa viivottimen, kangasmitan, erilaisii kynii, isot ja pienet sakset. Sitte vielä vihkon ettiminen ni eiköhän se siittä ala työt sujumaa. 
Toinen kassi synty sitte ihan vahingossa siinä samalla. Koko on puolet pienenpi ja tähän laitoin suuaukkoo semmosen magneettilukon.

Kangastaki on vierlä jälellä ihan mukavasti ni saattaa muutama kassi ja pussukka vielä syntyä. Jossaki vaiheessa sitte ompelen mappii kankaiset kannen suojukset nuo kaupan mapit ku on nii ankeit. Vielä en tiiä miten ne teen tuosta samasta kankaasta vai sitte jostaki ihan muusta. 

Kiitokset SNY ihanasta e-kortista!

1 kommentti:

  1. wau mahtavan kassin olet tehnyt. itase olen erityisen laukku friikki ja kaikki kassit kiinnostaa yli kaine. Toi olis ihan mun värinen ja näköinenkin vielä kaikenkukkuraksi. :) Katerellinen

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!