maanantai 8. syyskuuta 2014

Tossukoita uunista ulos

Tossukka tehas on taas ollu käynnissä ja viimein sain neki ny kunnolla viimeisteltyy ja kuvailtuu. Muutamat tossukat on valmistunu ja tällä kertaa tein itellekki uuet.

Novitan Huopanen, puikot 8. Koko 36-37

Novitan Huopanen ja koristeluun Novitan 7 veikka jämiä. Puikot koko 8. Koko 36-37

Nuitten valkosten tossukoitten kanssa oli hiukkasen syntymisvaikeuksia. Keväällä mietin että mitenkäs kaikki huopasen langat on alelaarissa. No ensimmäisenä tuli mielee vaa se, että ne myyä pois varastoista kesän ajaks. No nyt sitte se tosiasia iski, huopanen poistu Novitan valikoimist. Ainakaa netisivuil ei löytyn sitä enää ja ei ollu syksyn värikartoissakaa. Joten olin hiukkasen lirissä. Miulla oli toinen tossukka neulottu valmiiks ja toisesta puuttu jalkaterästä puolet. En voinu oikeen pienentääkkää kun kun oli muutenki suunnittelilla et näistä tulis 37 kokoset. No luulin löytäneeni ratkasun kirppikselt kun bongasin vajaan kerän samanväristä huopasta, vyötteineen kaikkineen. No ostin ja lanka oli hiukkasen paksumpaa ja tuntu aavistuksen karheemmalta. Tosin vyötteen perusteella kerä oli niitä ensimmäisiä huopasia mitä ajan saatossa oli markkinoille tullu, joten laitoin lankaeron sen pikkii. Itelläki oli jossaa vaihes vielä nuita vanhoja keriä jälel ja ne oli hiukkasen erilaista kun uusimmat. Neuloin työn valmiiks ja laitoin pesukoneesee. Ja sen jälkee totesin että eipä se ollukkaa huopasta koko lanka.


Voin sanoo että kyllä kiukutti. Kuka tekee noin et laittaa lankaa väärän vyötteen. Eikö sitä sitte olis voinu ennemmin myyä ilman vyötettä? Nyt miulla on sitte 37 tossukat jossa oikeen jalan tossu on kapea ja vasemman jalan tossun jossa on kärki ihan tosi iso. Lanka huopu kuitenki hiukkasen mut ei lähellekkää nii paljoo mitä  huopanen. Oli jo ihan hilkulla etten nakannu pois koko tossuja. Lopult sitte päätin ne kuitenki pitä ja virkata niihin nuo koristeet mitä olin ajatellukki. Nyt sitte mietin mitä nuilla teen. Miulle kun nuo on ihan liian pienet. Ja meitin suku on tuota isojalkast kastia. 

Ja nyt sitte piti miettii vielä se että mistä mie alan nuita tossukoita tästä eteepäin tekemää, värejä pitäis kuitenki olla paljo saatavilla. Ja se että niit sais kuitenki hankittuu helpost ettei tarvis aina netistä tilata. Päätin sitte kokeilla Unni -lankaa. Ja sitte alko se kokeileva vaihe oon tehny tuon tossukka ohjeen tuolle huopaselle joten nyt sitte piti homma alottaa vähä niiku alusta kun lanka vaihtu.

Lankana on Unni ja puikot oli 6 Koko 41-42

Lankana Unni, värjätty kultapiiskulla. Väri on todellisuudes enenmmän vihertävä. Puikot 8. Nää on miulle itelle tehty eli kokoa 40-41

Nyt sitte saattaa olla tuo ohje jo sellanen että se on sopiva tuolle langalle. No sen näkee sitte kun alka seuraavia tekemää erikokosina. Pukin konttii täytyy ainaki muutamat tehä, pukki kun sai jo kirjees jossa toivottii mustia tossuja pinkillä pitsillä. Nyt  vaan pitää alkaa metsästämää sitä pinkkiä pitsiä. 

4 kommenttia:

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!