tiistai 3. joulukuuta 2013

Ei palele talvella

Muutama neulomus on jälle valmistunu ja nää on tehty itelle. Vaikka kaapit jo pursuaa aikasempien vuosien neulmuksista on silti pakko saada joka vuosi jotaki uutta. Tosin nyt on värit hiukan tummahkot, mutta käyvät sitte paremmin eriväristen vaatteitten kanssa. Yleensä kun kaikki mitä teen on vaan vihreetä. Mut pikku hiljaa on kyl tarkotus saaha ujutettua mielen syövereihin myös muitakii värejä. 

Tampereen kädentaitomessuilta mukaan tarttu kaks kerää Novitan neon lankaa. Messuilla oli mallina tehty samaisesta langasta tuubihuivi ja siihen oli käytetty kaks kerää lankaa ja näytti tosi ihananlta. Siellä ohjeistettii 100 silmukkaa ja 8 puikko. Neulottii tasona ja lopuks ommeltii sauma kiinni. Kotona sitte yhen illan juttuna valmitu tuubi huivi.


Ilmeisesti miulla on tooosi paljo tiukempi käsiala kun malli tuubin tekijällä, tai sitte puikon koossa huijattii. Kun tuo miun oma tekele meni just kaks kertaa kaulanympäri ja on napakka, kun taas mallikappale roikkui siellä tätin päällä löysänä. Tosin tuo varmaan kyllä käytössä hiukan löpsähtää niikun aina oikeella on yleensä tapana. Ja ohjeesta poiketen käytin tähän vaan yhen kerän lankaa, alko vaikuttaa siltä että olis koko pää hävinnu huivin syövereihin jos olisin siihen toisen kerän vielä neulonu.  


Lanka oli kyllä kokemuksena aika villiä neulottavaa kun siinä oli peräkkäin eri paksusii ja koostumusta olevia lankoja. Miun kerässä oli aikalailla keskellä tuo pinkki raita. Sitä oli sellanen pätkä, että siitä tuli just yks kerros. olisin kyllä toivonu ehkä useampaa pinkkiä raitaa tai sitte sellasia lyhyempiä pätkiä missä olis tullu vaikka parikymmentä silmukkaa pinkkiä peräkkäin. Mutta muuten tuo on ihan mukava. Ajattelin ottaa tuon lenkki käyttöö kuhan ilmat nyt hiukan viilentyy lisää. Pysyy ainaki kaula ja niska lämpimänä kun tuon takin kauluksen päälle kietasee.   

Lisäks viime aikoina puikoilta putkahti huppukaulaliina yhistelmä. Tälläsel on varmaa joku ihan omaki nimensä mutta en sitä nyt päähäni saa. Tarkotuksena oli tehä pään ja kaulan lämmittäjä jotka on kiinni toisissaa. Sillon tällön oon tällästä kaivannu kun on välillä pipo eksyny omistajastaa ja sitte on pitäny kotiin kömpiä paljas päin. Tuon kun laittaa takin hihaa ja luovuttaa sen narikkaa ei pitäis kyllä hävitä mihinkää. 
Tälläsee on varmaan olemassa ohjekin tämä syntyi omasta päästä, toki olin jossakin kuvan tällaisesta nähny. 


Puikkona Novitan 6 numero pyöröpuikkona
Lankana on Kauhavan kangasaitan Unni (100% villaa) ja
Alizen simli (10% mohair, 10% villaa, 5% metallia ja 75 % akrylliä).
Neulottu yhtäaikaa kahell langalla ja vielä reunassa virkkaus Simlillä 

Kumpikin lanka on miulle uutta tuttavuutta. Tosin tuo Unni on sama lanka kun Fritidsgarn, joka on kyllä vanha tuttu. Pinnasta tuli mukavan eloisa kun tuo Simli on liukuvärjättyä. Ja pitäähän elämässä vähän blingiä olla sen takia valitsin sen tuohon kaveriksi. Muutenhan olisin tuon tehny pelkästään Unnista.

Nyt pitäis sitte keksii mitä seuraavaks tekis. Itelle kun ei perjaattees tarvis mitää ja lahjatki on jo neulottu. Mutta silti tekee vaan mieli kovasti puikkoja heilutella.

Ja onhan miulla yhet sukat tulollaa, oli pakko alottaa jämälankavillasukat kun törmäsin jämälankavillasukkajoulukalenteriin. Olikin tarkotuksena tuhota muutama seiskaveikan jämänöttänen ja kalenteri tuliki  enemmän kun tarpeesee.   
1 kommentti:

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!