keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Uusi himmeli

Viime vuonna alottelin jo hyvissä ajoin tekemää himmeliä lasiputkista. Ajatuksissa saada se valmiiks jouluks. No joulu tuli ja meni eikä himmeli vaan valmistunu. Jätin työn oottelemaa uutta inspiraatiota. Viikko sitte oli Kissanviiksessä joululahjavalvojaisissa ja sitä ennen hirmunen pähkäily mitä mie siellä teen. Jossaki vaiheessä päähän pätkähti ajatus josko tekis sen himmelin valmiiks. Ja ei muutakun tuumasta toimee.

Kovasti ihmettelin kun ei kesän aikan ollu yhtää lasiputkiloa kiinnittyny vaikka ne siinä vieressä oli koko vuoden möllötelly. No ei se mitää nyt miulla on aivan mahtava himmeli.


Muistelin että mamma oli joskus sillon kun olis pieni ni tuollanen pyramidin mallinen himmeli ja sellasen olis päättäny tehä. Jotenki siinä nyt sitte tehe mietin etää kenenköhän maailman ihanain keksintö oli alottaa tekemää tuota noista kolme senttistä kierrelasiputkista. Homma kun meinas jossaa kohas mennä hankalaks kun ei näillä miun nakkisormilla meinan saada enää pujotettua nuita rautalankojen päitä tuonne ympärille.


Kokoa tuli korkeutta 27 cm, laesta timangin alareunaa. Ja leveyttä 16 cm. Nyt kun tuo on valmis ja omalla paikalla ni eipä siihen olis isompi himmeli mahtunukkaa. Nyt on miulla moderni timangilla (muovikristalli) varustettu himmeli joka on ihan omin pikku kätösin tehty. Jämistä tein sitte joulukoristeita kuuseen. 


1 kommentti:

  1. Hieno himmeli! Ostin saman paketin, mutten ehtinyt tehdä mitään. Homma menee sitten ensi vuoteen ;-)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!