sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Tennarisukat

Loppukesän kahvihetkellä torikahvilassa tuli vaan puhetta tennari sukista ja siittä josko vaikka sellaset pyöräyttäisin. Syksyllä miulle toimitettii langat ja pieni hetki sitte mie toimitin sukat. Aikasemmin en oo sellasia tehny, tosin erilaisii ohjeita katellu senki eestä. Heti oli selvää et osto ohjetta en tule hankkimaan vaan ilmais ohjeilla mennää. Sivuilla piti tietenki olla valkonen raita eihän ne muuten oikeelta näytä ja tietenki nauhat. 

Mut sittehän se ongelma vast tuliki mie ku en millää tahtonu tehä sellast erillistä valkosta raitaa. Omat kokeilu tennarit on vieläki kesken kun en oo jaksan ommella tuota sivun valkosta raitaa kiinni. Ratkasu löyty Ulla -neuleen tilkkusukkien muodossa. En tehny tilkkuja vaan neuloin kokoajan samoilla väreillä. 

Ja jälkikätee mietittynä koko pohjahan olis voinu olla valkonen olis helpottunu työki kummasti. Tuo ruskee pohjahan on oikeestaa ihan turha. Mutta ensimmäisissä ei kaikki voi osua kohillee.Seuraavana oliki sitte vuorossa nauhalistojen neulominen. Niiden tekoo otin mallia joskus facebookin voihan villasukka -ryhmästä tulostamastani Jaana Elon tennarisukka -ohjeesta. Samasta ohjeesta otin myös valkosen ja mustien koristeraitojen ompelumallin. 


Lopuks oliki vuorossa nauhojen teko. Ne oli hirmusen helppotehä kun olen joskus ostanu sellasen nauhan teko koneen/myllyn, jolla kampea veivaamalla sain nauhan aikaseks. 


Tennarisukat ala Hezku
Ohje: oma perussukka johon tehty tennari muutokset. 
Lanka: Novitan 7 veikka
Puikot: 3

Nää oli ensimmäiset valmiiks saadut mutta ei kuitenkaa viimiset. Näit oli kiva tehä kun sai kuitenki alkuperäsen näköset ilman että piti liittää ompelemalla mitää irtokappaleita. 
2 kommenttia:

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!