perjantai 16. tammikuuta 2015

Ensimmäiset piirakat

Jouluna käytii äiteen kanssa Porvoossa kävelemässä joulukaduilla. Ja pitihän sitä sitte käyä Teeteen lankakaupassa. Sieltä mukaa tarttu muutama kerä pallas lankaa, ihan vaan kokeilu mielessä. Kun alkaa noi seiska veikat jo hiukkasen kyllästyttämää ni on mukava kokeilla muitaki lankoja välillä.

Uuelle langalle piti tietenki valita uusi malli. Olin aikasemmin jo katellu malleja mitä pitää kokeilla ja sieltä sitte tälle langalle valikoitu piirakka -malli.Lanka: Teetee, pallas
Puikot: 3
Paino: 98 g

Lankaa olin ostanu kaks kerää. Ja hiukka uhkarohkeesti alotin varsista tekemää. lopussa meinas iskee hätä ja paniikki neljä kerrosta oli sukkaa jälellä ja lanka loppu. Pelastus löyty sukan alotuksesta johon olin jostaa syystä ottanu metrin liikaa lankaa silmukoitten luomista varten. Joten ei muuta kun langan jatko ja viimesten kierrosten teko. Toisessa osaski sitte ottaa oikeen mittasen luomislangan, ni ei syntyny ongelmia.

Malli oli kyllä tosi kiva tehä ja mallin oppi nopeesti ulkoonta. Hiukan kyllä piti silmukoita lisätä enemmän kun ohjeessa, jotta se miun jälkaa mahtu. Lankaki oli helppo neuloa ja pehmosen tuntusta.

Nää piirakka sukat on myös ensimmäiset tekeleet, jotka valmistu löysäpipoisten JyJu:n aikana. Eli tavotteena on tehä 20 työtä jouluyön ja juhannusyön välillä. Lankaa pitää käyttää yhtä työtä kohden vähintää 50 g tai 260 metriä. Monen monta työtä on jo puikoilla ja ideoita on listattu oottelemaa puikkojen vapautumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!