torstai 10. joulukuuta 2015

Huopalaukku

Muutama viikko sitte kävin huopalaukkukurssilla. Oli mukavaa olla pitkästä aikaa kurssilla kun ei iten tarvinu miettiä mitä teki vaan koko ajan sai ohjeet vierestä. Tällä kertaa materiaalina oli merinovilla ja silkinpala. Hiukkasen epäilytti kun silkki oli 80*80cm kokonen ja työ noin A4 kokonen. Mitta nii se vaan uppos koko silkkipala kun tarpeeks taitteli ja laskosti.

Huovutuksessa käytettii apuna hoimakonetta, joka oli tässä tarkotuksessa miulle ihan uus tuttavuus. Työtä hiottii koneella, lopuks käsin ja sit viel perinteisesti rullailtii ja heiteltii ja rullaitii vähä lisää. Lauku aihiun piti olla just oikeen kokonen valmiina, muuten olis kehyksen laitto ollu hankalaa.


Etupuolelle ompelin helmiä koristeeksi. Samalla sain kiinnitettyy Silkkikankaasee jääneitä suuria ryppyjä jäämää kiinni. Ettei käytössä tuu sitte sellasii suurii silkkipusseja, kun villa ei kuitenkaa tarttunu ihan jokakohtaa kiinni. Kaiken kaikkiaa noitten helmien ja kehyksen ompeluu meni sellain nelisen tuntia. 


Takapuolella on vähä vähemmän ryppyjä, ni siellä näkyy vähä paremmin toi merinovillan väritys. Kaiken kaikkiaa tää oli tosi iso töinen varsinki helmien ompelun osalta joka meinas hajottaa miun hermot totaalisest. Mut nyt miulla on aihan ihana uniikki iltalaukku. Nyt ei puutu kun juhlat enää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!