perjantai 2. tammikuuta 2015

Lankakulutus vuodelle 2014

Viime vuonna oon eka kertaa yrittäny muistaa punnita kaikki työt mitä on valmistunu. Ja osallistuin Lankalaihiksee tavotteena kuluttaa 3 kiloa lankaa ja saaha selvyyttä mitä lankoja varastoista löytyy.

Syksyn SNY kierrokselle piti laittaa mukaan jotaki ite tehty. Minulta maailmalle lähti villasukka avaimenperä sekä koukuttu patalappu joka on tehty 100 % villalangasta ja värjätty kasviväreillä. Sekä virkatut lasinaluset ja huovitettu joulukoriste. Kaikista en vaan oo muistanu kuvia ottaa mutta ei anneta sen haitata.  Vuoden mittaa siivoilin varastoja ja lankoja lajittelin sekä hiukkasen punnitsin mut niistä kun ei ottanu oikeen selkoa kun 13 kiloa löyty mysteerilankoja. Eli sellasia vyötteettömiä nöttösiä ja keriä joita oon saanu. Hiukkasen tilannetta sekotti vielä se, että alkuvuodesta sain muutaman pussillisen varamamman jäämistöstä lankoja siellä oli myös lisää nuita mysteerilankoja. Eli hirmusen karkean arvion mukaa täällä miun kämpässä on jemmassa noin 20 kiloa lankoja. Viime vuonna en ostanu lankaa jollei sitä johonkin työhön heti tarvinu, no tietty Tallinnan reissulta muutama vyyhti tuli ostettua. Ja sietty SNY kierroksilta on lankoja tullu tosin niistäki osa jo tuhottu ja ne sentää tiiän mitä ne on. Minkäälaista kirjaa saapuneista langoista en oo pitäny. 

Nyt on yhteenlaskut suoritettu ja lopputulokseks tuli 5101 grammaa. Olin ihan äimänä kun kuvittelin saavani just sen kolme kiloa täytee mut että viis kiloa meni rikki vau! Siitä on hyvä lähtä jatkamaa tän vuoden lankalaihista. 

*Tän vuoden tavotteena on punnita valmiit työt ja muut mitä lankoja tästä taloudesta poistuu.
* Kirjata ylös saapuvat langat (ostetut, saadut, yms.)
* Saada keskeneräset ufot valmiiksi.

*Laittaa erilliseen säästöpossuun rahaa sen verran kun valmis työ on painanu eli 1gramma = 1 sentti. Niillä rahoilla ostan sitte itelle jotaki kivaa esim. Mariskoolin tai Iittalan kastehelmisarjan tuotteita. 4 kommenttia:

 1. Onnea laihikseen :) toivon pääseväni mukaan sny kierrokselle nyt keväällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kun mukaa vaan, ite oon kyl tykänny kaikista SNY kierroksist hirveen paljo.

   Poista
 2. Nämä lahjoittamasi neuleet ja sydän ovat suuria aarteita ja käytössä! Hyvää alkanutta vuotta 2015!

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!