torstai 7. elokuuta 2014

Purkkien sisältö näki päivän valon

Vihdoin oli aika pestä purkkien sisältö, josta jo aikasemmin kerroin. Purkit oli hautumassa kaheksan päivää pihan aurinkoisimmassa paikassa. 


Punasipulilla värjätyt vasemmalla. Lankoina oli 100% villa (valk.), Novitan Nalle (valk.) ja 7 veikka (harm.). Novitan lankoista tuli tosi ihanan kirjavat ja väri on tosi tumma. Lankoja oli 5-10 g per lanka, joten ei lankaa montaa metriä värjääntyny mutta tää oliki vasta kokeilu. Oranssit on värjätty sipulinkuorilla vasemmalla on 100% villa (valk.), Novitan 7 veikka (harmaa) ja Novitan Nalle (harm.). Näitäkin lankoja on 5-10 g per lanka. Langat oli etukäätee puretettu alunalla. 

Langat oli tosi helppo huuhella toisen huuhtemuveden jälkee niistä ei enää irronnu väriä. Ja näitten innottamana on isommissa lasipurkeissa sipulin sekä puna että keltasipulin kuoria ja lankaa värjääntymässä. Jännityksellä ootellaa. Nyt on kolmas päivä, joten vielä pitää jokunen päivä ootella. Sitä ennen valmistuu muutama kokeilu purkki, joista kerron viikonloppuna enenmmän kun niitten aika on täysi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!