perjantai 14. maaliskuuta 2014

Huovutuskurssilla

Kävin muutama viikko sitte huovutuskurssilla. Välillä on ihan mukava käyä haistelemassa uusia tuulia ja tekemässä jotaki ihan uutta. Kurssin aiheena oli röyhelöhuivi merinovillasta. Tiesin jo heti kättelys ettei tuollanen huivi tule miulla olemaa ikinä siinä käytössä mihin se on alumperin tarkotettu. Mutta silti menin kurssille avoimin mielin.

Materiaalina merinovilla oli jo tuttua mutta aina on ensin se hankalin osuus eli värien valitseminen. Sitte kun vauhtii päästii synty huivi tosi nopeesti.Merinovillan lisäks käytin silkkikuituja. Väri yhistelmä on ehkä hiukkasen hassu, mutta en anna sen ollenkaa haitata. Aina ei tarvi tehä harmoonisia ja tylsiä väriyhistelmii. Nyt halusin kevään kunniaks leikkii ja hassutella väreillä.  


Huivin nimi tulee reunaröyhelöistä. Jotka saatii aikaa latomalla merinovillat määrätyllä tavalla ja vielä venyttelemällä valmiin kostean huivin reunoja. Ja tietenki ajatus lähti heti siihen miten tätä voisi jatkojalostaa eteepäin. 


Miun huivi päätyy kaitaliinaks pöydälle. Joku päivä kun on aikaa ja energiaa pitääki tehä pieni kattuas kokeilu siitä miten tuo kaitaliinana toimii. Leveys on noin 15 cm ja pituus  noin 65 cm. Ajatuksessa olis tehä vähä vastaava tapaus mut pyöreenä versiona. Saa nähä miten se onnistuu. 


1 kommentti:

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!