maanantai 17. helmikuuta 2014

Ruukkusuojus

Silloin kun röyhelöhuivilangat oli niin uus juttu, että niitä ei vielä Suomesta löytyny. Osti serkku miulle kerän ihanan väristä röyhelölankaa Virosta ja anto sen miulle joululahjaks monen monta vuotta sitte. Aikani kettelin sitä kerää sillon käsityö korissa ja sitte se siirty varastoo. Välissä tuli muutto jos toinenkin ja lanka pysy piilossa. Viime syksynä äitee oli jonki epämääräsen laatikon ottanu käsittelyy ja kappas sieltä se röyhelohuivi lanka esiin taas tupsahti. Ja minä kun en ikinä oo lämmenny niille röyhelöhuiveille kesti hetken ennen kun sille käyttöä keksin.

Jouluna kun ostin hyasintin tarvin jonkimoisen ruukun suojuksen sille ja sillon se iski ajatus kun salama kirkkaalt taivaalt. Virkkasin langasta korin.

Ruukkusuoja taikka kori
Lankan joku iankaikkisen vanha röyhelöhuivilanka
Koukku kokoa 5
Malli omasta päästä

Korista tuli tosi napakka ja tukeva. Lankaa kulu yksi kerä en tiiä ees minkä merkkistä lankaa tuo oli kun vyöte oli jossaki vaiheessa hukkunu. Värit tuli tosi hyvin esille ja virkkaus oli kuitenkin tosi helppoa kun oppi kattomaa et varmast otti koko langan koukulle kerralla. Aluks meinas kokoajan jäähä joku verkon osa pois koukulta. 

Joulun jälkee olin tän laittanu siivouskomeroo oottamaa seuraavaa käyttöä ja hiukan unohin sen sinne. Nyt kun etin uuelle aloelle tassia löysin tän ja se toimii nyt aloen suojaruukkuna. Tosin tassi ei kyllä tuonne sisään mahtunu vaan siellä on viilipurkki, jotta vesi ei valuis pöydälle.  

2 kommenttia:

 1. Kannattipa saaha siut sny parikseni. Olen nimittäin miettinyt mitä teen yhdelle hyvin marinoituneelle röyhelöhuivikerälle jota en huiviksi tule koskaan saamaan.:) Lainaanpa sinulta ideaa ja kehittelen omaan suuntaan. Kiitoksia.

  Eli siis ystäväisekseni siut sain. Tutkiskelen blogiasi tarkemmin ensi viikolla ja alan miettiä ensimmäistä pakettia.

  Oikein hyvää viikonloppua siulle.

  tSny

  VastaaPoista
 2. Mukava et ideast on siullekki hyötyä. Mie jään innolla pakettia oottelemaa.

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!