tiistai 4. helmikuuta 2014

Junasukkia

Päätin osallistua keräykseen, jossa neulotaan junasukkia. Keräyksen tarkoituksena on neuloa Kotkan keskusairaalassa 2015 vuonna syntyville vauvoille junasukat. Tarvittavien sukkien määrä on noin 1600 paria. Aluks ihmettelin hiukan miten määrä on noin kauheen iso, kunnes tajusin että kaikki Kouvolalaisetkin tulee nykyään Kotkaan synnyttämää.

Tammikuun aikana valmistu kahet sukat. Itelleni en mitää tavotetta asettanu siitä kuinka monet sukat pitäis saaha tehtyy. Nuo on mukavia tuollasia pieniä välitöitä mitä voi isompien töiden lomassa tehä. 

Näihin käytin lankana Novitan 7 veikkaa. Aluks mietin et onkohan se vauvalle liian karheeta, tosin ohjeistuksessa mielellään pyydettii luonnonkuituista lankaa ei akryyliä mitä yleensä kaikki vauva langat on. Tosin eipä kukaan pienelle villasukkaa laita paljaasee jalkaa vaan aina välissä on sukka tai potkuhousu välillä jopa molemmat. Äiteeltä sitte piti kysyä mitä lankaa se on meillä vauvana käyttäny ja kuulemma Novitan 7 veikkaa ja nallea on meijänkin vaatteet ja sukat ollu. Tosin ennen langat oliki erilaatusia kun nykypäivänä.

Näihin valmistuneisii sukkii käytin jämälankona jotka oli vielä joulukalenterisukkien jäliltä esillä.

Junasukat kaksi paria
Lanka: Novitan 7 veikka
Puikot: Novitan nro. 3 sukkapuikot
Menekki: yhteensä 69 g
     

1 kommentti:

  1. Onhan se kyllä iso määrää jos Kotka lisäksi kouvolalaiset tulevat tänne synnyttämään, sekä myös Hamina ja Virolahti sekä Miehikkälä.
    Itse olen myös junasukkia Koksiin tekemässä.
    Nämä sinun omat ovat hienoja :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!