tiistai 27. elokuuta 2013

Väripata on porissu

Olen mukana ensimmäistä kertaa salainen neuleystävä (= sny) kierroksessa. Hajamielisenä en ole muistanu sitä teille ilmottaa, olen ollu varmaa kasvivärjäys pöllyissä, hih. Keväällä jo seurailin muutamaa blogia missä oltiin osallisena kevään kierroksessa ja nyt rohkaistuin itsekin mukaa.

Tänään oli postipoika tuonu miullekki jotaa muutakun laskuja. Kortti snyltäni.


SNY: kysyit minne haluan pakettini tulevan. Minulle se on aivan sama yhtä pitkä matka on postiin sekä pakettiautomaatille. Laita paketti matkaa sinulle kaikista parhaalta tuntuvalla vaihtoehdolla.

Viime aikoina on värikattila porisssu ihan kiitettävällä tahdilla. Ja on mukana ehkä jo esiteltyjäkin lankoja. Minulla kun ei oikein ole kunnon paikkaa missä huuhtelisin langat ja tuntuu siltä vaikka kuinka paljon niitä huuhtelisin väriä irtoaa. Joten olen tämän kesän värjätyt langat pyöräyttäny pesukoneessa villanpesu ohjelmalla. Olen ainakin varma että väri on kiinnittynyt hyvin kun ei yhtään valkoista kerää vielä ole koneesta tullut esiin. 


Nämä on parvekkeella kuivumassa. Kaikki langat on 100 % villaa ja pohjaväri valkoinen. 
Vasemmalta lähtien: sipulinkuoret toinen keittokerta, lupiinin sininen/vieoletti kukka, lupiininsininen/violetti kukka, lupiinin vaalenapunainen kukka. Tässä hyvin huomaa miten eri langat ottaa eritavalla väriä itseensä. Oikealla oleva vyyhti on haalena keltainen, mutta ei oikein tässä siltä näytä. No kuhan langat kuivuu ja saan ne kerittyä pitää koittaa ottaa vähä paremmanlainen kuva. 

Vasenmmalta: sipulinkuoret toinen keitto 100% villa, valkoinen pohja,
sininen/violetti lupiininkukka 100 % villa, valkonen pohja,
sipulinkuoret ensimmäinen keitto 50 % villaa ja 50 % pellavaa, valkaisematon valkonen,
männyn kävyt 100 % villa, valkoinen pohja.

Kaikissa langoissa on aluna puretus. 

Vielä on toinen koneellinen pyörimässä ja niidenkin kuivatus edessä. Sitten pääsen kerimään langat. Osalle onkin jo ohjeet valmiina ja puikot oottelee vaan lankoja. 

2 kommenttia:

  1. Onpas kauniin värisiä lankoja porissut aikaiseksi! :)

    VastaaPoista
  2. Postipoika polkikin nopeasti kortin sinulle perille.

    SNYsi

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!