sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Tampereen Messut

Tällä kertaa olin messuilla vähän erilaisella mielellä kun aikasemmin. Edellisinä vuosina olen ollu aina vaan katselijan roolissa. Nyt pitikin olla tiskin toisella puolella.

Saimme mahdollisuuden Lahden Kansanopiston Huovutuksen mestarikurssilaisten kanssa laittaa messuille pystyyn näyttely ja pienen myyntipisteen. Yhteisten tapaamisten aikan kävimme läpi messujen rakenteita ja esillepanoja. Mitä leitetaan ja miten. Torstaina oli sitten rakennus päivä. Sinne en valitettavasti töiden takia päässyt. Mutta perjantaina aamusta matka kohti Tamperetta alkoi bussissa nukkuen. Iltapäivällä olinkin sitten perillä, hotellille kirjautumaan sisään ja sitten messubussilla kohti messukeskusta.


 Minun Keiju -liivini

 Minun Ruskapeikko -hattu


Näyttely osasto sai paljon kehuja ja katseita. Oli hauska seurata ihmisten ilmeitä ja kommentteja. Kaikki kun oli käsin huovutettu.Ja itse seurannut vierestä monen työn kaarta villalevystä valmiiksi tuotteeksi. 

Myyntipöytään osallistuminen oli vapaaehtoista ja muutamia tuotoksia sinnekkin piti tehdä. 

 Huovutettuja lapasia, niista myöhemmin juttua enemmän
 Huopakukkia
Muutamia huopahattuja. Hatut saivat paljon kiinnotusta, mutta matkustivat takaisin kuitenkin kotiin. 

Perjantaina olin vaan tutustumassa käytäntöihin ja moikkaamassa kurssilaisia. Lauantaina sitten olikin täysi päivä edessä. Aamulla syömään hotellille ihana aamiainen. Ja suunnaksi messubussi. Ohjeistin sen päivän muut meidän pisteellä päivystäjät ja sitten ovet aukesivatkin. Ihmisiä tuli ja meni. Välillä kävin kirtelemässä messuja ja taas meidän pisteelle. Oli mkava kun sai aina välillä käytä kävelemässä kun alkoi selkä ja jalat olemaan jossakin vaiheessa aika poikki. Kyllä arvostus sellaisia ihmisiä kohtaan nousi ketkä leipätyökseen tuollasita työtä tekee. Lauantaina sitten menikin tunti ennenkun pääsin messujen jälken hotellille. Oli kaikki tiet hirmuisen tukossa ja messubussitkin ääsiään myöten täynnä. Ei sitä illalla paljon jaksanut mitään tehdä kun päivän oli ollut messuilla. 

Sunnuntaina oli sitten viimeinen päivä. Aamiaisen kautta messubussilla, paikan päälle ja tietenki kaikki tavarat piti jo retuutella mukana. Jälleen oli vuorossa uusien ohjeistus ja päivä pyörähti käyntiin. Heti aamulla piti käydä äiteelle hakemassa lankoja Novitalta. Onneksi sinne pääsi jo ennen ovien avautumista niin ei tarvinut jäädä ruuhkaan jonottamaan. Sunnuntaina oli vuorossa toisen hallin kiertelyä. Ja tietenkin muotinäytösten seurausta. Messujen päätyttyä olikin vuorossa purku ja tavaroiden pakkaus. Auteltiin purussa ja kuuden jälkee päästiin serkun kanssa ajelemaan kotia kohti. Serkku oli sunnutaina messuilla kiertelemässä ja sitten näppärästi autto purussa ja sai minut seurakseen kotimatkalle. 

Oli kyllä todella rankka viikonloppu. Ja joskus täytyy mennä käymään uudelleen tampereella kun ei oikein kaupunkiin ehtinyt tutustua ollenkaan. Ja kun tuolla onnubussilla noin näppärästi pääsi matkustamaan ni miksi ei joku viikonloppu lähtisi minilomalle kun seuraavan kerran on lomalle tarvetta.

2 kommenttia:

  1. Ihailin just tuota sun näyttelyyn tekemää hattua :) Oon vaan niin tylsä pukeutuja, että en oikeasti uskaltaisi pukea ylle mitään nuin näyttävää. Mutta mahtavannäköisiä huovutustöitä, oikeita taideteoksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se itelläkin vähä mietitytti että miten tuollasta hattua käyttää. Mutta hyvin on yksi tekele keikkunu päässä koko viime talven. Eihän sitä onneksi itse nää.

      Poista

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!