maanantai 21. syyskuuta 2015

Huovutusmestari -koulutus osa 2

Perjantaina otin automobiilin alle ja pakkasin pari ikea kassillista tavaraa kyytii. Suuntana oli Lahti ja kansanopisto. Puoli viideltä alkoi uurastus leikattiin uusia kaavoja, mietittii värejä, leikattii neulattii ja ommeltii. Jälleen oli aiheena kolmiulotteisten muotojen tuottaminen hattujen kautta ja opettajana Elina Saari. Itselle asetin perjantain tavotteeksi hatun esivalmistelut loppuu ennenku pääsee pois

Karstattii ja revittii

Mietittii korvaläppiä ja niitten malleja

Neulattu ja valmiina nukkumaa

Viikonlopun ensimmäinen hattu oli kraaterihattu ja sen olin jo päättäny tehä äiteelle. Ja kraateri siis muodostuu tuosta isosta tötteröstä. Tän kuvanoton aikana ei vielä ollu mitää tietoa vaan, että miten se siitä saahaa mutta se ei tahtia haitannu. Hattu huovutettiin ihan normaalisti ja välillä käytii kurkistamassa kraaterintekoa. 


Sitte palailtii takasin huovuttamaa hattuja valmiiks. Tein nii piukan ja napakan hatun et sen sai ihan tosissaa vetää tukin päälle. Mikä osottautuki sit ihan hirmusen hyväks hommaks kun tuo kraateri oli nyt helppo muotoilla. Lopuks koko hattu sa vielä pitkän kylmän suihkun ja oli valmis. 

Ensimmäiseks kraateriks tuo on hirmusen mallikelponen

Toisella puolella oli sarvi ja hörhöjä

Kotona sitte äitee kokeili hattua ja se istu kun nakutettu, korvaläpätki sojotti aivan oikiaa suuntaa

Viimisenä hattuna oli sitte vuorossa fantasiahattu. Se sai olla ihan mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Ja se oli tarkotettu tehtäväks itelle. Ja niihän mie sen suunnittelinki. Lauantai iltapäivällä jällee aloteltii leikkamaa, neulaamaa, ompelee ja suunnittelee. Illalla lähin joskus ysin jälkee hotellille ja kymmenen paikkeil nukuin jo kun tukki. Sunnuntaina sitte ysiltä palattii taas jatkamaa hattujen rakentamista. Olin asettanu itelleni aikarajaks ykstoista jolloin piti alkaa vesihuovuttamaa. Hirmusen hyvin se pitiki kun katoin kelloo ni se oli 11.03. Hatun huovuttaminen meni jo vähä enemmän rutiinilla ja sen tekeminen oli sujuvaa ja mutkattoman tuntusta. Reilu kolme tuntia myöhemmin oli valmista ja vetäsin valmiin hatun tukille muotoiltavaks ja sen jälkee testattii omaa päähän ja se istu kun lapanen tai no tässä tapauksessa hattu. 

        
Sellanen siitä sitte tuli miun fantasiahatusta. Ja nyt vaan talvea ootellessa. 

Neljän aikoihin oliki sitte kamojen pakkaus ja automobiilin pakkaus. Ja suutana koti. Tosin piti käyä yhenpysähyksen taktiikalla syömässä äiteen luona. 

Nyt on kyllä pää niin täys uusia ideoita ja intoa huovutusmaailmaa. Hiukkasen harmittaa kun seuraava kurssi viikonloppu on vasta joulukuussa. No siinen asti on hyvä tehä kaikenmoista ja kehittää ittiää kotona. Tosin nyt on sitte semmonen mahoton ongelma kun jo valmiiks täynnä olevaa kämppää pitäis vielä jotenki saaha nuo kaikki huovutuskamat järjestyksee. Tosin pieni järjesteleminen voi tehä ihmeitä. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!