perjantai 22. maaliskuuta 2013

Pääsiäisvalmisteluja

Moneen vuoteen en oo ite laittanu mitää pääsiäiseks. Johtu ehkä siitä että opiskeluaikana lähin pääsiäisiks kotipuolee lomalle ni eipä niitä kukaa olis moin kämpällä katellu. Nyt sitte ajattelin korjata tilanteen. Olen ostanu tipuja kaikkea muuta ku keltasia. Koska minun näkemät tiput ei oo ollu keltasia, kaikkea muuta. Viime kesänä näin ekaa kertaa keltasen tipun. Minun tutulla on pieni koti kanala ja siellä kuoriutuu joka kevät pari tipua. Saa nähä miten tänä vuonna käy kun paikassa on uusi kukko, onkohan se yhtä ahkera kuin edelliset?

Joten omaa pääsiästä ajatellen kävin keräämässä koivunoksia ja laitoin ne maljakkoo jos niihin vaikka ehtis tulla lehtiä. Ja samalla reissulla keräsin pajun oksia. Niiden haku kävi kyllä työstyä. Halusin hakee ne samasta paikasta kuin aina ennenkin ja kappas siellähän oli hiukan lunta. Toisessa kohassa oli vaan puolee sääree ja toisen kerran upposin puolee reitee. Tosin johtu ehkä siitä että paikka on vanha jo vähä rämeinen pelto.


Ja sitte samalla kun kävin lumessa pohraamassa kävin kanoilta lainaamassa hiukan kauransiementä. Ne laittelin multii ja jo siellä näkyy itämisen merkkejä, jee! Kanat saa jyvänsä sitte takasin pääsiäisen jälkee, voi vitä ilon määrää kun ne  pääsee vihreän kimppuu, pitääki muistaa sillon ottaa kamera mukaa. 

Ja sitte tietysti piti pajunoksii tehä muutama huopamuna roikkumaa, joten niidenkin aihiot on jo huovuteltu. Nyt kun ne kuivuu laittelen ripustusnarut ja vähä muuta koristetta niihin vielä. Värit ei oo kaikissa mitää hirmusen pääsäisen tai kevään värejä mutta ei se haittaa, miusta tärkein on se ajatus.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!