lauantai 30. tammikuuta 2016

Ufo sukkien selätys

Reilun vuoden hyvin unohtuneet, ufoutuneet ja jo puikotki poistetut sukan raakileet pilkisti jotaki esii. Olin ne joskus alottanu tarkotuksena tehä kirjoneuletta ja polvisukat. Siinäpä kaks yhitelmää mitä vihasin vielä jokin aika sitte. Mutta päätin tarttua haasteesee ja tehä ne valmiiks. Poimin silmukat puikoille ja kaivoin seiska veikan jämät esii ja matka jatkui. Kirjoneule ei enää tuntunukkaa nii vaikeelta ja haastavalta. Vaan sukat suorastaa valmistu vauhilla. Oliskohan jotaki kehitystä ihan selvästi tapahtunu.

Kirjoneulepolvarit
Lanka: Novitan 7 veikka
Puikot: 3
Malli: omasta päästä

Kyllä on vaan mukavat ja lämpäset sukat. Sen verran hyvin selätin kirjoneulepolvari kammoni et seuraavat sukat on jo suunnitteilla. Nyt kun taas on yhet puikot tyhjillää voisi vaikka uuet sukat laittaakki alulle, heti huomenna tai no ainaki ens viikolla. Täytyy vaan ensin kaivella kaikki 7 veikka jämät esii ja kattoa vielä kasvivärjätyistä langoista hiukkasen lisää jatkoa. 



sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Neulottu torkkupeitto

Näillä pakkasilla ei voi olla liikaa torkkupeittoja. Tosin tää lähti kävelemää ja lämmittämää toisia varpaita. Kesällä värjäilin langat sillon jo oli ajatuksissa torkkupeiton teko. Väriaineina on käytetty kanervaa (keltainen), kokenilli (punanen), männynkävyt (ruskea) ja saniainen +rauta (vihreä), pohjalla oli harmaa villalanka. Kyllä osottautu hankalaks tollasten epätasasten raitojen tekeminen. Välil aina huomas et nyt on tehty pari aikalailla samanlevystä raitaa. Ja tietenki piti koko ajan katella lankojen määriä että kaikkee riitti pitkin peittoa eikä vaan toisee päähän. 

Torkkupeitto kasvivärjätyistä langoista
Mallineule otettu jostakin huivin ohjeesta
Puikot: 5

Tää onki viimonen työ mikä valmistu viime vuoden puolella. Nyt oon keskittyny kirjoneuleisii ja niitten pelon selättämisee. Aika hyvin onki onnistuttu kun yhet sukat on just putos puikoilta, tosin ne oli jo aikasemmin alotetut ufot mut silti sain valmiiks. Niistä sitte lisää enenmmän kun joku ensin mahtais päätellä nuo kaikki puolen tuhatta langan päätä. 

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Jämälankasukat

Pukin kontiin tuli ennen joulua tehtyä muutama pari jämälankasukkia. Jämät oli tällä kertaa Novitan Nallea. Näihin uppos tosi kuvasti jämiä, toki niitä ainaki yhtee parii vielä jäiki. Ei ollu mitää etukäteis suunntelmaa miten raitoja tulis menin ihan vaa fiiliksen mukaa. 

Jämäsukat, Polvekeraitamallilla
Koko: 38 molemmat
Puikot; 3
Lanka: Novitan Nalle

Tää on sellain mukava malli joka jää kyllä heti päähän ja helppo edellisistä kerroksista tarkistaa jos muisti pettää. Noista lopuista nallen jämistä vois kyllä tehä itellekki samanlaiset sukat. Nyt kun on nuo pakkaset osannu tännekkipäin oon pitäny kahtia villasukkia päällekkäin. Pysyy ainaki varpaat lämpösenä. 


keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Virkattu ikuisuuspeitto

Viimisen vuoden aikana oon töissä ollessaa aina virkkaillu paloja ikuisuuspeittoo. Langat on vuosien varrella kasveilla värjätty. Lopulta peiton paloja oli niin paljo et piti tehä kaks vähä pienempää torkkupeittoa. Aluks oli ajatuksissa yks iso mut paino tuli vastaa. En ainaka ite tykkää jos peitto painaa nii paljo et sen alle tukehtuu. Leväytin ensin kaikki palat äiteen lattialle ja siitä lähin sitte keräilemää paloja. Kun palat oli jaettu kahtee oli vuorossa palojen päättely reunojen virkkaus. Lopuks vielä yhdistäminen ja reinan viimeistely. Palat yhistelin virkkaamalla. Yhdistämisessä käytin Pirtin kehräämön kampalankaa, harmaana. Miulla kun nuo kasvivärjätyt langat oli nii pieniä määriä ettei niistä ollu mitää yhdistyslangaks sopivaa, kun halusin et kaikki yhistetää samalla langalla. 


Nyt on sitte valmiina ensimmäinen, toinen on vielä kasausta vaille nyt ei vaan oo tullu sellasta inspiraatioo siihen. Täytyy vaan pitää se jossaki vähä näkysällä ettei ufoudu liian kauaks aikaa.

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Kasvivärjätystälangasta sukat

Kesällä lankoja värjäillessä olin jo ennakkoo ovela ja värjäsin joululahjalangat valmiiksi. Lahjojen saajina oli kummit. Halusin tehä kirjavaa lankaa ja sitä tehessä ei entuudestaa tiedä mitä tuleman pitää. Lankoina oli Pirtin kehräämön sukkalanka vaaleanharmaana ja Novitan 7 veikka valkastuna valkosena. 

Naisten sukat: 
Pirtin Kehräämön sukkalanka/kasvivärjätty
koko: 38
puikot: 3
Varressa muurahaisen polkua, muuten oma perussukka


Miesten sukat: 
Novitan 7 veikka/kasvivärjätty
koko: 43
puikot: 3
Oma perussukka

Naisten sukkien langat on värjätty krapilla, saniaisella ja koivulla. Aluna puretus +saniaiseen lisätty lopussa hiukan rautaa. Miesten sukkien langat on värjätty mustapavuilla, koivulla ja lehtikuusenkaarnalla. Aluna puretuksella, mustapapu ollu kylmävärjäyksessä muut keitetty. Tuli kyllä kivan kirjavaiset sukat. 



perjantai 1. tammikuuta 2016

Minion lapaset

Nyt kun ollaa jo joulun turvallisemmalla puolella voi täälläkin esitellä pukin konttii tehtyjä neulomuksia. Jällee kerran kävi tietenki nii että kaikea muistanu kuvata mut osan kuitenki. 

Yksi kaveri on hiukan tai vähä enemmänki hurahtanu noihin minioneihin. Nii mikäpä olis ollu parempi lahja kun lapaset ja tietenki minioneina. Ensin piti vähä googletella et miltä ne sellaset örkkimörkkiset oikeesti näyttää ja millasia tekeleitä muut on niistä saanu aikaa. 


Piirsin itelleni hirmusen hienon ohjeen, jota sitte seurailin. Lankana on sininen lykke ja keltanen 7-veikka. Onneks tajusin ostaa keltasta veikkaa Tampereen messuilta,ei tarvinu sitte alkaa sitä mistää metsästämää. Pohjana on oma peruslapanen kiilapeukalolla. Jälkikätee neuloin lapun ja ompelin sen kiinni sekä jäljensin olkaimet. Viimisenä silauksena oli silmien virkkaus ja kiinni ompelu sekä suut. Ilman suita nuo näytti jotenki vähä vajailta. Lapaset oli saajalle oikee mielusat ja kokoki oli sopiva. 

Suuria suunitelmia en ole kuluvalle vuodelle tehny. Teen mitä millonki huvittaa ja mitä kerkiää tekemää. Äsken laskin viime vuoden langan kulutuksen ja aika ylpee tuosta 7412 grammasta voin olla. Miinuksen puolelle jäätii vaikka tarkkoja lukuja ostetuista langoista ei ole. 

Lankalaihiksella jatketaa jällee tänäkin vuonna ja jos nyt sais piettyä vähä paremmin lukua noista + puolen langoistaki. Kun viime vuonna on osannu laittaa - merkkiset kohillee. Ja jällee laittelen 1 sentti per kulutettu gramma rahaa syrjää. Viime vuoden lanka tienesti rahoilla olis tarkotus ostaa jotaki kivaa itelle oon vähä katellu erilaisii Iittalan kastehelmi tuotteit mitä voisin ostaa, mutta katellaa nyt vielä.