torstai 20. marraskuuta 2014

Messuilla käyty

Viime viikonloppuna käytii serkun kanssa Tampereella kädentaitomessuilla. Meillä messupäiväksi osui perjantai. Liikkelle lähetii vähä kuuden jälkee aamulla ja perillä Tampereella hiukkasen kymmenen jälkee. Ihmisiä oli sillon jo paljo liikkellä. Lippujonossa ei tarvinu jonotella siitä rannekkeet piti huolen.

Alkuviikosta oli postipoika tuonu miulle oikee mukavan yllätyksen.


Olin syksyllä osallistunu Suuri käsityölehdessä näkemääni kilpailuu Innostu ja inspiroidu huovasta. Kerron joskus toiste kilpailutyötä enemmän. Ilosena yllätyksenä olin sijottunu kilpailus ja sain kaks ranneketta messuille koko viikonlopuks. Toinen siin itelle ja toinen serkulle. Tosin myö käytettii niitä vaan se yks päivä kun lauantai aamusta piti olla taas ahkerana töissä. 

Päivän mittaa käveltii ympäri ämpäri halleja ja kateltii. Suorastaa ahmittii itteemme messu tunnelmaa. Pikku hiljaa alko myös kantamukset lisäntymää. Välillä pidettii eväspaussia katsomossa ja lepuuteltii jalkoja sekä käsiä. Pikku hiljaa huomattii, että väkimäärä alko vähenemää ja liikkuminen helpottu kummasti. Sopivasti oltii oikees paikas kun kello 16 alko muotinäytös. Olin etukätee kuullu et näytökseesä olis mukana Felt Factionin Elina Saaren käsin huovutettuja asukokonaisuuksia, joita oottelin innolla. Pettymys oli siis kova kun niitä ei juuri siinä perjantain näytöksessä ollukkaa mukana. Jotenkaa ei tullu mielee että eri näytöksissä olis eri näyttelilleasettajia. Näytöksen jälkee oli vielä vähän aikaa kierrellä messuhalleja, joka oli oikein mukavaa kun suurin osa ihmisistä oli jo poistunu, joten tilaa kävellä ympäriinsä oli runsain mitoin. Autolle päästyämme oli viel pieni eväspaussi ennen kotimatkan alkua. Puoli yhentoista aikoihin kotiin raahautu väsyny messumatkaaja. 

Viikolla kun on ollu aikaa nii ehti kunnol paneutua ostoksii ja kuvata ne hirmusen vähäsessä luonnon valossa mitä ei oikeestaa miun huushollii tuu kunnolla ollenkaa. Koko päivän joutuu valoja polttamaa jos jotaki meinaa tehä.  

Novitan valkosta Nallea joka ilmeisesti on poistuva väri. Ens kesän kasvivärjäilyjä oottelemaa. 
Kaks vyyhtiä Pirtin kehräämön sukkalankaa, näistä teen sukat ulkomaille lähetettäväks.

Pari kudontakirjaa on sitte kudontamalleja, kun töissä niitä aina tarvitaa. Hirveen vähä on ylipäänsä kangaspuilla kudontaa liittyvää kirjallisuutta. 
Lehtiä: uusin Pellervo, Novita 7 veikka lehti ja Eiran langat ohjelehti.
Korttipohjia punasena ja "paperin" värisenä.
Charlotasta pari rullaa pisiä.
Sukkablokki, sydämmen muotonen kranssipohja sekä metallisia handmade merkkejä kädenmallisena.  

Ja villaosastoki sai täytettä:
Ihon väristä karstavillaa.
Pestyjä ei karstattuja villatupsuja vaikka tontun parroiks. 
Neulahuopalevyä 
Valmiita pyöreitä huopalevypaloja sekä pieniä sudämenmuotosia.
Valkosta ja harmaata 1 mm paksusta huopalevyä.
Sekä erivärisiä valmiita patalappu/pannualunen huopapaloja. 

Näillä materiaaleilla pärjää taas jonki matkaa. Ainii tarttuhan sieltä vielä mukaa pyöreä kranssipohjan rengas joka jo pääsi työn alle. Nyt kun vaan ehtis ottaa näitä materiaaleja työn alle, osalle on jo idea valmiina ja tekemää pitää alkaa jotte tuotokset pääsee pukin konttii.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!