maanantai 21. heinäkuuta 2014

Sekosiko vuodenajat

Kesäkuu kun oli kylmä teki mieli neuloo jotaki lämmintä. Tosin tuntu että sormet kangistu töissä seisoskellessa nii kovast ettei meinannu millää ruveta tottelemaa. Onneks oli lapasia vielä laittamatta kesäjemmaa. Kyllä kyllä asiakkkaitaki välil nauratti et hyö on kesäkukkii ostamas ja myyjä on varustautunu pipol ja lapasil. Tosin en viittiny sanoo et jalas oli viel pitkikset ja villasukatki. Mut minuu ei ainakaa palelle.

Kun tuntu ettei mikää oikee inspaa etin paksut puikot ja langat esii. Tarkotuksena oli tehä muutamat tossukat. Tein samalla ohjeella kun vihreet tossukat alkuvuodesta eli neulotut ja pesukonehuovutetut.


Lanka: Novitan huopanen turkoosimix ja valkonen sekä Novitan bambu
Puikot  8 ja koukku 2,5
Malli: Oma tossukka ohje
Lankaa kulu yhteensä 192 g.

Näistä tuli huovutuksen jälkeen kokoa 39 olevat tossukat. Mietin kyllä et jos olis jättäny nuo koriste kuviot pois mut sitte olis pitäny miettiä miten merkkaan sen kumpi on oikea ja kumpi vasen tossukka. Pohjassa on maitokumiliima pilkkuja, jotta käyttäjä ei liukastu. Ensimmäisiin vihreisii tossuihin en niitä laittanu mut oli pakko lisätä ne jälkikätee. Välillä kun tuppaa olemaa nii kova vauhti ettei meinaa mutkis pysyy pystys kun on liukas lattia. 


Lanka: ElleNorin Filzwolle ja Novitan huopanen
Puikot: 8
Malli: Oma tossukan ohje
Lankaa kulu: 244g.

Vihreä lanka on viime vuoden Saksan matkalla ostamaa. Lankaa jäi muutama gramma jälelle. Valkonen huopanen on laitettu kaksinkertasena kun olisi muuten jääny paljo ohuemmaks. Tuli  kyl tosi napakat ja paksut tossut. Koristeena on pitsiä ja nappeja. Näissä on kans maitokumiliima pilkkuja pohjassa. Niistä en vaan tajunnu ottaa kuvaa. 

Nää on neulottu valmiiks jo viimekuun puolella jotenki vaan viimeistely jäi roikkumaa. 

Huomenna oliski sitte vuorossa kasvivärjäystä, kuusen kaarnat on likoamassa ja langat oottaa vyyhdeillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit ja jätit puumerkkisi!