torstai 25. heinäkuuta 2013

Virkkauksen intoa

Ostin vähän aikaa sitte Molla Milssin Virkkuri kirjan ja olen sen jälkee hurahtanu virkkauksee. Tosin työt mitä teen tällä hetkellä on hiukan isompi töisiä ja tuntuu ettei aikaa ole mihinkään vaikka kotona lusmuilen. Tai no enpä hirmusesti olekotona ollu, on marjojen pakastuskausi parhaimmillaa, joten minun pikkuinen pakastimeni on kohta ääriään myöten täynnä.

Mutta nyt takasin aiheesee. Miulla on makkarissa kyllä ollu valo mut en oikee oo tykänny siitä ja Virkkuri kirjassa oli aivan ihana lamppu virkattu. Joten ei muuta kun kierrätyskeskuksee ja varjostimen etsintää. lopulta löysin ihan mukavan varjostimen ja hintaakaan koko lampulla ei ollu kun 5 euroo. Seuraavaksi sitte oli vuorossa Anttila ja sieltä johtosettiä ostamaan. Kotona sitte mietin että milläs värillä lampun tekisin. Ja kun makkarissa ei oikeen ole mitään yhtä väriä vaan kaikki on värien sekamelskaa otin parvekkeen matosta jääneen esteri -ontelokuteen lopun ja tein sillä. Ja kas kummaa kerranki miulla oli sama lanka tai kude mitä ohjeessakin oli.

Alkajaisiksi hajotin vanhan lampun ja revin varjostimesta irti kaiken päällisen jotta jälelle jäi vaan runko. Joten pääsin alottamaa virkkauksen. Aluksi työ eteni hitaasti ja tuntui hankalalta mutta pikkuhiljaa hommeli helpottui. Sitten kun sain varjostimen virkattua piti ootella hetki jotta sähkömies tuli tekemään omat hommansa.

Tosin oikeaa sähkömietä ei luonain käyny vaan velipoika hoiti homman ja sai vaivan palkaks makkarin vanhan lampun jottei sen ja kämppiksen tarvi enää istua pimeässä. Ja taas kerran oli johot kytketty oikeen kun ei sulaketta palanu.

Ja nyt on miulla vallan ihana lamppu makkarissa ja jo vähän värimaailmaa mihin suuntaa alan makkarin värejä viemään.



Lamppu luo aivan ihant varjot kattoon. Tosin on minulla katseltuna jo hiukan monimutkaisempikin varjostimen pohja mutta en tiedä että saanko sitä itselleni. 

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Törmäsin mä inkkariin

Ylläri pylläri viikonloppuun kuulu taas hiukan poneilua. Nyt vuorossa oli Miehikkälän ravirata ja siellä mätsärit, laukkakisat ja pukuratsastusta. Olin taas mukana hovikuvaajan ja ponin hoitajan roolissa.

Ensimmäisenä oli vuorossa match show osuus. Paikalla oli aika paljon shettiksiä ja jokunen isompi poni.








Seuraavan oli vuorossa pukuratsastus. Aikaa oli 3 minuuttia ja ohjelman sai valita ite mitä tuomarille esitti.




 Ja lopuks vielä laukka kisat joissa oli kaks lähtöö shettikset joissa oli 2 osallistujaa ja isommat ponit joita oli 3. Olis kyl ollu mukava jos mukana olis olu enemänki osallistujia.




maanantai 15. heinäkuuta 2013

Ponien täyteinen viikonloppu

Viikonloppuna olin hoitelemassa poneja Anjalassa pidetyissä Shetlanninponien rotunäyttelyissä. Tässä muutama maistiaiskuvanen. Itse en paljo kameran takana ollu mutta systeri hoiti kuvaus puolen. Kivien poneista en osaa nimetä kun muutaman hassun mutta se ei haittaa mitään.










Sitten sunnuntaina oli vuorossa käyttöluokat samassa paikassa. Käyttöluokkia on erivaikeus asteiset ajo-, ratsastus- ja ohjasajoluokat. Osallistujien iät vaihtelevat paljon. Lisäksi on vielä agilityluokka joka jaetaan eriluokkiin taluttajan iän perusteella. 







Lisäksi sunnuntaina oli vielä russponien rotunäyttelyt









keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Näyttelyitä

Jos liikutte Jämsän suunnalla kannattaa käydä tutustumassa suomen huopayhdistyksen kevät näyttelyyn. Siellä on myös miun työ esillä. Ite en sinne pääse käymää vaikka olisi oikeen mukava mennä kattomaa.



Lisäksi elokuun alussa avautuu kuopion satamassa, Myllyn 3. kerroksessa OLEN! -ryhmänäyttely. Kaikki näyttelyyn osallistujat ovat jo valmistuneita Kuopion Muotoiluakatemian oppilasita. Esillä on lasia, koruja, tekstiiliteoksia, keramiikkaa ja maalauksia. Mukana myös muutama allekirjoittaneen  huopatyö.



maanantai 8. heinäkuuta 2013

Parvekkeella kukoistaa

Vihdoin sain valmiiks ja kuvatuks partsin maton. Kuteena on kauhavan kangasaitan esteri -ontelokude, joka on 100 % polyesteriä ja sopii hyvin myös ulkoilmaan. Maton voi tarvittaes pestä 60 astees. Mallina on juhannusruusu.



Lisäksi parvekkeella kukkii jokunen kukka. Laittelin sinne pari parvekelaatikkoa toisessa kasvaa hernettä, tänään näky jo pieni palkojen alkuja. Toisessa no kukkia. 

Hernettä

Toisessa laatikossa on ahkeraliisa, muratti ja verenpisara

Keijunmekko ja hopeaputous asuu amppelissa, joka odottelee vielä kattoon koukkua

Lisäksi on vielä pari irtoruukkua joissa on uuden guineanliisa, enkelinkukka ja itsekasvatettua köynnöskrassia. Oliain halunnu laittaa tomaattia ja mansikkaa myös parvekkeelle. Mutta miun oma on liian pimeä niille, kun ei tuoho paista kun vaan aamupäivällä aurinko ja sekin sillon tällön miten mäntyjen lomasta pääsee pilkistelemää. Tosin eipähän ole kämppä ollut kuuma, vaikka niitä hellepäiviä olikin monia peräkkäin. 

Kävin lenkkeilemässä lähipururadalla ja siinä samalla keräilin pikkusen kukkakimpun, niisät kukista mitä satuin löytämään. 



keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Koppa

Vihdoin sain yhen ufottuneen työn valmiiksi. Joskus keväällä alotin virkkamaan isoa koria, kauhavan kangas-aitan -ohjeetta mukaillen. Ohjeesta poiketen kuteena kauhavan kangas-aitan eko-ontelo. Enkä tehnyt korista ihan niin korkeaa. Kumiletkun tilalla oli äitin autotallin perukoilta löytynyt vanha puhelinjohto, jota vielä jäikin jokunen metri jälelle.

Virkatessa eko-ontelo on miulle jo entuudestaa tuttu. Uutena tuli johdon virkkaus silmukoiden sisää. Johtoa joutui vähän väliä kiristämään jottei työ löpsistynyt. Nyt se on kyllä tosi jämäkkö ja reunat pysyy hyvin pystyssä vaikka työn halkaisija on 40 cm.

Korille löytyi lopulta paikka keittiöstä pöytätason alta, jonne olin jo kaivannut jotakin koria tyhjille vissypulloille, joita on kuumilla ilmoilla tyhjentynyt ihan kiitettävään tahtiin.


Toinen jo kauan suunnittelilla ollu ja nyt jo koukulle päässy työ on parvekkeen matto. Muutama kierros vielä uupuu kun esteri -ontelo loppui kesken ja sitä piti lähteä hakemaan. Samalla sain sitte haettua huopatyöhön materiaalit ja se pitäisi huomenna neulailla kokoon, jotta pääsen sen ensiviikolla huovuttamaan loppuun. Mutta näistä hiukan lisää kun saan ensin valmista.