perjantai 25. marraskuuta 2011

Kierrätyskorvikset

Mul on ollu jo jonkii aikaa mieli tehä korvis mallisto joka koostuu erilaisist kierrätyskorviksist ja täs olis niistä vähä esimakuu. Mitä tein niihin meijän koulun myyjäisii.




Nyt täytyy tehä sunnitella kunnon kiinnityspahvit. Ja tehä vähä muunlaisii kans. Jokusen viikonpääst on Haminassa holviston joulu ja sinne pitäs saaha edustava korvisjoukko myyntii.

torstai 24. marraskuuta 2011

Koulu haittaa harrastuksii

Neulomukset ei etene. Kaik aika ja energia menee kaiken maailman koulu juttuihin, olispa jo loma. No kuitenki kävin omal ajal värjäilees lankaa ja tälläsii tuli
keltasipulin kuorilla värjätty
vas. 100% villa ja oik. Novitan 7 veikka (valkastu)

Punasipulin kuoril värjätty,
vas. 100% villa ja oik. Novitan 7 veikka (valkastu)

Nyt pitää alkaa syömää ahkerast punasipuleit et saa noit kuorii toi on nii mun värist lankaa.

Tänää kävin laittaas samettijalka -nimiset sienet likoomaa ja huomen olis tarkotus värjäillä niillä sekä tuomenmarjoilla ja teen lehillä. Vapaa päivän kunniaks. Aamusta mennää tekee ryhmätyötä ja päiväl kasvivärjäilyä. Samal täytyy kerii kaik jo värjätyt langat kerille takasin. 
"Sieni soppa" turpoomas, lähti ihan mukavast jo värii vaik oli ollu vast 5 minuuttii vedessä


Tein mä tänään ihan oikeetaki ruokaa. Mä oon haaveillu sellasest rautapadast josssa vois tehä ruokii uunis, mut kun sellast ei viel oo ni sit pitää käyttää luovuutta. Otin lasi vuuan ja laitoin sinne uunipussin mihin aloin kokoomaa mun "pataa" pohjalle riisii ja reilust vettä ja päälle mausteet ja kaik kasvikset ja lihat mitä sekaa halusin. Pussi kiinni ja päälle reikä. 50 minsaa uunis ja valmist. kippasin pussin sisällön vuokaa ja sekotin sekasin ja annoin hetken vetäytyy. Kyl oli toosi hyvää ja riittää viel pariks päiväks.

Sit tein jälkkäriks pannarii tutun ohjeen mukasest ja uunist otin ulos jalkapalloo muistuttavan ilmestyksen.
Möntti laski tasaseks kun leikkasin pannarin paloiks. Mut hyvält maistu.

Sitte viel uusimmat kuvat havaintopäiväkirjaa:






torstai 17. marraskuuta 2011

Kasvivärjäilyä

Muutama kuvanen koulun kasvivärjäys tuntien sadosta.

Kaikki kuvan langat on 100 villaa ja pohjaväri luonnnonvalkoinen. 
Vasemmal on pietaryrtin varsil värjätty, sitte siankärsämöl ja viimiset tuomen marjoilla.

Eka vyyhti on 100 % villaa ja luonnonvalkonen ja värjätty koivunlehdillä. 
Keskimmäinen on novitan valkastu 7 veikka ja seki on värjätty koivunlehdillä.
Oikeella oon kans novitan valkastu 7 veikka ja se on ollu kouvunlehtien jälkivärjäyksessä.


Sitte arkistointi vuoroo oottaa viel paljo kaikkii pätkii jotka on ollu toisten väripadoissa ja omissa mut ne on erilaisii lankoi ja kankaita. Tiistaina tutustuttii vähä eksoottisempii väreihin sinipuuhun, kokenillii ja krappii. niistä mul on vaa kokeilu pätkät ja jälkiväris olleet kankaat. 

Tarkotuksena olis vielä värjäillä: lisää koivunlehdillä, kelta- ja punasipulin kuorilla, kävyillä, pietaryrtin kukilla ja samettijaloilla. Alkaa vaan uhkaavast aika loppumaa mut onneks on koulus puolikkait päivii ni sillon voi mennä hämmentelemää patoja.

torstai 10. marraskuuta 2011

Uusi lelu!

Tänää oli koko aamu päivä yhtä tuskaa kun pitit tehä koulutyöstä opponointi ja tilillä poltteli kamera rahat. Puolelta päivin sitte päästii lähtemä omille teillemme ja suuntasin heti Kuopion Anttilaa. Siellä oli sitte kova ruuhka ja vähä työntekijöitä. Myyjä esitteli siinä sitte erilaisii Canonin digijärkkäri malleja ja tietyst olin ite jo useemman kerran netistä katellu et minkä mä haluun.

Lopulta päädyin sitte EOS 550D -mallii perus 18-55 IS opjektiivii. Tossa kamera mallissa on vähä parempi video kuvaus ni se vei aika lailla voiton, kun pitää ain kuvailla kaikkii velioikien älyn väläyksii. Nyt pitää vaan oottaa et akku lataantuu yön yli ja huomen sitte kun pääsen Summaa viikonlopun viettoo ni pitää mennä heti kokeilemaa vaik sillon on kyl jo pimeetä, mut silti. Ja tietenki lauantain ku meen kattoo ponei ni samal vois räpsii muutaman kuvan.
Tadaa!!!

Tietenki sit piti ostaa muistikortti ja semmoin et sinne mahtuu paljo kuvii ettei luovuuden esteenä oo täytinäinen muistikortti. Ja sitte vielä kassi mis kamera saa rauhassa asua. Olin ajatellu sellast pienenpää kassia, mut tuliki sit ostettuu tollain iso mihin mahtuu sit useempi objekti kuhan joskus vuosien pääst saan semmosii hommattuu. Toi oli nimittäin semmoin paketti hommeli mis on puhistusliina, gorillan jalka jalustin ja toi kassi. Sain sen yli puolee hintaa kun niitten pahvilaatikko oli sen verran pahast rikki et ei kelpaa kun kierrätyksee. 

Onhan se vähä iso yhelle kameralle, mut kulkeepahan johot ja laturi näpsäst mukana

Ja eilen kun menin postilaatikolle oli siellä iloinen yllätys. Mua oli alkuviikosta onni suosinu ja olin voittanu Rappaneisen arvonnassa. Olin ihan ällikällä lyöty kun monii vuosii en oo minkäälaisist arvonnoist voittan yhtää mitää. Sitte kun paketin olin avannu ni sisältönä oli 

Vanhasta uutta kirja, kangaskassi ja suklaata

Kirjaa sitte piti tottakai illalla lukea ja siel oli paljo kivoi niksei ja juttui joita pitää ehottomast kokeilla. Varsinki sitte kun juskus pääsen muuttaa sellasee kämppää mis olis oma parveke. Tänne soluasunnon parvekkeelle kun ei viittti kauheesti mitää laittaa kun sitä käyttää niin monta ihmist ja sit jos toiset ei tykkääkkää mun tekeleist. 

Tää koulujakso on vähä kökkö siint puolest et ei iltasin jaksa oikee mitää väkertää. Tottakai on pitän tehä juttui koulun joulumyyjäisii, niistä joskus myöhemmin lisää. Mut Henkäys -huivii on pakko sillon tällön tehä ja nyt on neulottu jo 80 senttii ei puuttuis enä kun metri. Mut omaks kun tulee ni ei oo sel välii et millon se valmistuu.

Nyt täytyy taas alkaa kotiaskareita tekemää ja kassiki pitäis vissii pakata huomista varten valmiiks.  

keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Hip hei!

Tänää tuli sitte ne kauan kaipaamani opintolaina rahat ja huomen lähen sitte koulun jälkee ostaa oman digijärkkärin. Oon nii into pinkeenä et tuskin saan ees nukuttuu. Mutta kerron huomen sitte enemmän kuhan kerkiin ekan kaupoille.

tiistai 1. marraskuuta 2011

Taas sattuu ja tapahtuu

Viikonloppuna oli vuorossa ulkoiluu ja neulomist. Sain synttärilahjaks neljä kerää novitan puro -lankaa sävy oli metsä. Meni hetki ennenku sain päätettyy mitä siitä tekis lopulta päädyin lapasii jotka tein huopasen ohjeella ja tältä ne sitte näyttää täl hetkel.
Ja ne oottelee pesukoneessee menoa. Mietin vaan että pyöräytänkö ne täällä pesutuvan koneella vai oottelenko et menen Summaa käymää ja pesen sen siel äitin koneella.

Lauantaina oli sitte vuorossa taas havaintopäiväkirjan kuvausta ja sääki salli. Aurinko paisto koko lenkin ajan ja sain paljo erilaisii kuvii. Ja tässä olis nyt sitte tän erän muutama kuvatus.
Puijon golfradalta

Mäkihyppyrinteen hiihtohissin rattaita

Syöksyrinteen lähtökoppi

Launataina jatkoin Henkäys huivin neulomista. Illalla sitte tein jotaa sellast mikä ei oo yhtää minuu tai mun tapast. Menin chattäilee jota oon tehny vissii viimeks viis vuotta sitte. Ja siellä sitte juttelin yhen tyypin kans ja lopulta enneku huomasinkaa olin pyytäny sen mun luo kattoo leffaa. Siivoilin nopeest kämpän ja menin parkkikselle oottaa. Siellä sitte ootelles iski hirvee paniikki ja hätä et mitä sitä nyt tuli tehtyy. No enää en voinu perääntyy. Lohdutin itteni sil et en ollu kämpäs yksin vaa kämppis ja sen poikakaveri oli seinän takana. Sielt se auto sitte kaarto pihaa ja pakotietä ei enää ollu. Siinä sitte rupateltii matkalla ja mentii sitää. Leffa joka katottii oli Ben Stillerin tähdittämä Tropic Thunder (2008). Oli kyl kieltämättä ihan hyvä leffa. Saatoin tyypin sit takasin autolle ja sanottii heipat. 

Päätin et tää saa olla eka ja vika kerta kun teen tollasta!!!

Sunnuntaina jatku sitte Henkäys huivin neulominen ja tämmösessa vaiheessa ollaa täl hetkel. Jotenki tuntuu et se kyl tulee tosi nopeest vaik aluks meinasin et eihän toi työ etene ollenkaa.


Koulussa ollaa tehty ryhmätyötä eteenpäin ja oon tutustunu kirjallisuuden avul erilaisii muistisairauksii ja nyt toi lukemis puoli alkaa pikkuhiljaa riittää mut minkäs teet pakko tehä et saa kurssin läpi. Viime viikolla kasvivärjäyksessä värjäiltii pietaryrtin varsilla ja tässä on tulos.

On tommosta haaleen kellertävää. 

Tänään sitte vuorossa oli siankärsämöillä värjäytä ja langat on kuivumassa koululla, saa nähä miltä näyttävät kun on kuivunu, jonkii moist kellertävää niistäki tuli. Huomenna sitte alkaa kuvallisen ilmaisun toinen osa; maalaus, piirtäminen ja vaistoksen teko. Ootan kyl noitaki tehtävii innolla vaikka piirtäminen ei oo mun vahvinta alaa.